Admin Administrator

Numri i postimeve : 8388 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 38 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
 | Titulli: I riu i dashuruar Sun 13 Mar 2011 - 21:22 | |
| I RIU I DASHURUAR
Asgjëtjetër veç emrit të saj nuk shqiptonte gjuha e të riut të dashuruar:“Që kur e pa atë vajzë, sytë e tij s`kanë njohur gjumë. Tashmë nuk ha as nuk pi. Çfarëdo që I them nuk bën dobi, o çoban plak!”- ishin këto fjalët e shokut të të riut të dashuruar pas vajzës së mbretit.çobani plak pasi vështroi të riun me dhembshuri, buzëqeshi dhe foli: Nëse je I pashpresë, dije mirë se shpresë ështëvetja jote.Askush s`e dinte që çobani plak ishte miku më I ngushtë I mbretit, I cili, kohë më parë, I qe lutur të jetonte aty në thellësinë e fshatit e të gostiste kalimtarët me shërbet e trëndafila të kuq…..Do qëndrosh dyzet ditë në shpellë e do thuash: Allah!Allah!.. I tha plaku I mençur çcobanit të dashuruar. Ai pa humburkohë , u nis drejt shpellës me ët që I mbante të shtrënguar fort në duar e me zemër të lidhur së dashurës, filloi: “Allah! Allah!..”Ashtu siç ndoqën njëra tjetrën sferat e tesëpive edhe ditët kaluan shpejt.Lajmi I çobanit në shpellë mori dhenë…Shoku i çobanit të ri u merakos.Një ditë vendosi ta vizitonte mikun e tij. E gjeti me sy të mbyllur, të strukur e të përulur.“Paska fjetur”, mendoi për një çast, por pa si lëvizte gishtat me ët në dorë. U çudit.Allah! Allah!- pëshpëriti.Mendoi t`I fliste shokut të tij, që nuk po shihte askund gjurmët e së dashurës, edhe pse kishin kaluar më se tri javë. U tërhoq… Pasi nuk kishin mbetur vetëm tri ditë para se të plotësohej dyzet ditëshi, tashmë lajmi I të riut kishte mbëritur edhe nëveshin e sulltanit. E dinte se njerëz të tillë ishin më të vlefshëm se vezirët, prandaj mendoi gjatë e vendosi të këkronte ndihmë te miku I tij, çobani plak. Rrugëtoi gajtë derisa u takua me të:Njerëzit e zemrës nuk presin vezirllëk, miku im, miku im, ishin këto fjalët që I morën çdo shpresë sulltanit….Por si mundet? tha sulltani I habitur. A mundet vallë të pranojë vajzën time?!Ishte dita e dyzetë. Sulltani, çobani plak, shoku I të riut dhe një turmë e amdhe njerëzish pranë shpellës. Prisinin tëshihnin të riun…Sulltani e thiri të riun, I cili nuk dukejaspak I çuditur. I propozoi vezirllëk e salltanet, por pa shpresë…Në fund iu drejtua:Zotëria im! Unë kam një vajzë, të lutem pranoma atë të paktën.Dyzet ditë vuajtje, pritje, kishin marrë fund. E pa mundura ishte bërë e mundur.I riu e kishte arritur qëllimin.Heshtja donte të ulërinte. Të gjithë sytë ishin mbi të riun.Jo! U përgjigj ai, nuk e dua vajzën tuaj!Hehstja u prish. Sulltani u tërhoq. Vezirët e turma pëshpërisnin….çobani plak buzëqeshi.Shoku I të riut u hodh te miku I tij:çbën? Tha ai, dyzet ditë vuajtje, heshtje, pritje. Për çfarë?I riu po kërkonte me sy çobanin plak.Miku im, tha, unë dyzet ditë përmenda emrin e Zotit për vajzën e mbretit e Ai më solli në këmbët e mia sulltanët e vezirë. Po sikur të kisha thënë Allah, për Allahun?Gjuha heshti, zemra foli…
Shkrujti: Ilaz Salihi Per:Forumin:islamieshtedrit.com
Allahu ju shperbleft per postimin.  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
. . . . . . . . . . . . . . . . .Namazi im . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kurbani im . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Jeta ime dhe Vdekja ime janë thjesht për All-llahun, Zotin e botëve. O Zoti ynë, na bere prej atyre qe kanë përfundim të mirë . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .A M I N . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
| |
|
Zudi Fejzuli Administrator

Numri i postimeve : 633 Data e regjistrimit : 17/05/2010 Nacionaliteti-Sheti : Bologna.Italy
 | Titulli: Re: I riu i dashuruar Sun 13 Mar 2011 - 21:35 | |
| .........vertete permendja e Allahut sherone zemrate e semura. Allahu ju meshirofte dhe ua zbuten zemren ashtu siç ia ka zbutur ketij te riut te dashuruare Ilaz. Allahu ju shperbleft per postimin. O Allah...të lutem më fal ne rast se e kam zemëruar ndonjeherë Nënën time. O Allah...të lutem dhuroji Nënës time Xhennetin Firdeus. O Allah...bekoje atë në këtë botë dhe në botën tjetër. O Allah...Të lutem tregohu i mëshirshëm Me të, ashtu sic u tregua ajo me mua kur isha fëmijë..
| |
|
Vizitor Vizitor

| Titulli: Re: I riu i dashuruar Sun 13 Mar 2011 - 23:11 | |
| Allahu ju shperblefte per ket postim.. |
|
Bona Antar-aktiv

Numri i postimeve : 980 Data e regjistrimit : 27/04/2010 Mosha : 32 Nacionaliteti-Sheti : Në Tokën e All-llahut!
 | Titulli: Re: I riu i dashuruar Sun 13 Mar 2011 - 23:26 | |
| MashAllah All-llahu ju shperblefte Vella vertet nje Tregim shuum i bukur Allahu ju shperbleft per postimin. | | | | | | | "Çdo më bëjnë mua armiqtë e mi?! Unë Xhennetin e kam në zemër, kudo që të shkojë ai është me mua. Në qoftë se do të më përzënë nga vendi im, atëherë kjo për mua do të jetë turizëm dhe do të kem mundësi të përhapë dritën e Allahut! Në qoftë se do të më burgosin, atëherë kjo do të jetë veçim me Allahun, do ta adhuroj Allahun pa pasur preokupime! Në qoftë se do të më vrasin, atëherë do të bie shehid në rrugë të Allahut subhanehu ue teala!" Shejkhul Islam Ibn Tejmijje rahimehullah | | | | | | | | | | | | |
| |
|
Sponsored content
 | Titulli: Re: I riu i dashuruar  | |
| |
|